Ποσό που αγγίζει τις 500.000 ευρώ μόνο, από το σύνολο των 2.5 εκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να καταβληθεί, θα καταβάλει η δημοτική επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ), προς τη ΔΕΗ Α.Ε., σε συνέχεια της απόφασης προσωρινής διαταγής του Δικαστηρίου.

Θυμίζουμε ότι η ΔΕΗ Α.Ε. είχε απαιτήσει με εξώδικο την καταβολή ποσού που αγγίζει τα 92 εκατομμύρια ευρώ, για ανεξόφλητα χρέη όπως η ΔΕΗ ΑΕ διατείνεται, από την ΔΕΤΗΠ, ποσά που αφορούν για τη λειτουργία των ηλεκτρολέβητων που παρέχουν τηλεθέρμανση στην πόλη.

Την Τρίτη 20 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για την καταβολή του πρώτου ποσού των 2.500.000 ευρώ, από τη ΔΕΤΗΠ προς την επιχείρηση, με τη ΔΕΤΗΠ να μπορεί να καταβάλλει, με βάση τα οικονομικά της, μόλις τις 500.000 ευρώ. Η δεύτερη καταληκτική ημερομηνία που έχει ορίσει το δικαστήριο, είναι τον προσεχή Οκτώβριο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΤΗΠ, Τάκης Καρακασίδης, το ποσό που αποφασίστηκε να καταβληθεί (σ.σ. οι 500.000 ευρώ), είναι σύμφωνα με τα τρέχοντα οικονομικά της επιχείρησης αυτό το ποσό μπορεί να καταβληθεί.

Ερωτηθείς αν η ΔΕΗ θα αποδεχθεί το ποσό αυτό, το οποίο είναι μικρότερο από το ποσό που έχει οριστεί πως πρέπει να καταβληθεί, ο κ. Καρακασίδης απάντησε πως «είμαστε σε διαπραγματεύσεις και πιστεύουμε ότι καλή τη θέληση η ΔΕΗ θα το αποδεχθεί», προσθέτοντας πως δεν έχουν τελεσιδικήσει οι εκκρεμείς διαπραγματεύσεις της ΔΕΗ με τους τρεις αυτοδιοικητικούς δήμους για το θέμα της Τ/Θ και τη μονάδα ΣΗΘΥΑ και πως δεν έχει κλείσει η τελική συμφωνία.

 

X