Την αποκάλυψη πως ο επιχειρηματίας- ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στο οποίο σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό με το θάνατο του 19χρονου στη Χαλκιδική, είχε καταθέσει πρόταση και απορρίφθηκε για το Νιάημερο της Κοζάνης, έφεραν στο φως της δημοσιότητας πολλά ΜΜΕ της χώρας.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα τα οποία ανάρτησε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ο Δήμος Κοζάνης, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε απορριφθεί τόσο στην πρώτη δημοπρασία στα τέλη Ιουλίου, αλλά και τη Δευτέρα το πρωί(το βράδυ σημειώθηκε το περιστατικό στη Χαλκιδική) στην επαναληπτική διαδικασία καθώς ο πρώτος διαγωνισμός είχε κηρυχθεί άγονος.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Κουρού, η Επιτροπή Διενέργειας Δημοπρασιών του Δήμου Κοζάνης αφού έλεγξε τα πιστοποιητικά καταλληλόλητας διαπίστωσε πως υπήρχαν ληγμένα έγγραφα, ενώ για κάποια παιχνίδια δεν είχαν προσκομιστεί καθόλου πιστοποιητικά.

Ο Δήμος Κοζάνης έθεσε υψηλά στάνταρ και στις δύο διαδικασίες και σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, όλα τα μέλη της επιτροπής, απ’ όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν συμφώνησαν στην απόρριψη της πρότασης του συγκεκριμένου επιχειρηματία καθώς δεν προσκόμισε τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά.

X